Aartworks | Training & Educatie

 Claes Balckeneynde Mauritshuis Diner

Wat is kunst ? Hoe word je door kunst geraakt ? Hoe heeft de tijd de kunst en ons veranderd ? Spraakmakende vragen stellen en verhaal geven bij voorwerpen uit de kunst en geschiedenis. Dat is mijn werk als museumdocent en acteur.  Ik geef historische context, stel verdiepende vragen en verbind daarmee mensen met bijzondere voorwerpen uit de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Mijn doel is dat het publiek zich optimaal met de kunst kan verbinden en de "power of Art'  kan ervaren.

Trainingen op het gebied van acteren, presenteren en story-telling geef ik sinds 2009 aan de Universiteit Leiden en sinds 2018 aan het cursusinstituut van Universiteit Utrecht.

Voor opdrachten op congressen en culturele evenementen vervul ik met plezier de rol van spreker of moderator/ presentator. 

Opleiding: In 2008 studeerde ik af als Theater-maker aan de Amsterdamse Theater Academie, waarna ik nog  masterclasses volgde bij Monique vd Ven, Hans Kesting en Gijs Scholten van Aschat.

Mijn kennis over Nederlandse Kunst en Geschiedenis heb ik opgedaan door studie,  intensief museumbezoek en de interne training van het Rijksmuseum.

Aan de Rijksuniversiteit Utrecht studeerde ik Sociale en Organisatiepsychologie. mijn studie richtte zich op effectief gedrag in communicatie en stijlen van leidinggeven. 

ik werk met plezier voor:

het Rijksmuseum. Het museum van kunst en geschiedenis van Nederland. Ik geef hier interactieve rondleidingen, educatieve programma's en presentatietraining. www.rijksmuseum.nl

Museum CatharijneConvent:  In een fraai kloostercomplex laat dit museum de cultuur  en kerkschatten uit de Middeleeuwen zien. https://www.catharijneconvent.nl

Universiteit Utrecht instituut PARNASSOS https://www.uu.nl/parnassos/cursussen/schrijven-en-presenteren